Betrokken, kwaliteit & service

In 1927 zette Frans Bogers vanuit een schuurtje achter het ouderlijk huis de stap naar een eigen bedrijf.. Frans was een vakman in hart en nieren, een loodgieter toen er nog lood gegoten werd. Met een duwkar, wat handgereedschap en een flinke portie inzet maakte hij naam en kreeg steeds grotere opdrachten. Zo verlegde Frans de koperen bekleding van de kapel van het Mariadal-klooster Frans bewees zich ook op de grotere projecten en de naam Bogers werd alras bekender in de bouwwereld. Zo maakte hij verpleeghuis Charitas, de LTS aan de Laan van Henegouwen in Roosendaal en V&D in Bergen op Zoom.

Zoon Mart kwam na het behalen van de benodigde diploma’s in de zaak en nam in 1959 het roer over. Het loodgieterswerk werd breder opgezet en voorzien van een afdeling voor centrale verwarming. Daarna volgde in 1968 de uitbreiding met de afdeling elektrotechniek.
In 1972 met de komst van aardgas ontstond er behoeft aan gespecialiseerde monteurs voor service en onderhoud aan gasgestookte apparatuur. De afdeling Gasservice West-Brabant werd opgericht. In 1988 werd de afdeling daktechniek vervolmaakt met de intrede van een innovatief kunststofdakbedekking.

Het bedrijf behield zijn goede reputatie en groeide uit zijn jasje, de locatie op de Burgerhout werd ingeruild voor een groter perceel aan de Boulevard. Na een brede opleiding en het behalen van zijn vakdiploma’s kwam in 1994 Frank, de zoon van Mart, in dienst en nam enkele jaren later de directievoering over.