Een energierekening waar de zon van gaat schijnen

De werking
Met zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Zonnepanelen worden meestal PV-panelen genoemd naar de Engelse afkorting van PhotoVoltaic. De panelen bestaan uit zonnecellen, gemaakt van silicium, dat weer uit zand gewonnen wordt. De zonnepanelen leveren stroom en de omvormer zorgt dat de elektriciteit geschikt is om het aan te sluiten op het elektriciteitsnet. Het is vereist om de zonnepanelen aan te sluiten op een aparte groep  in de meterkast.

Salderingswetgeving
Salderen betekent ‘verrekenen’ : de door u zelf geproduceerde stroom wordt afgetrokken van de door u afgenomen stroom bij het energiebedrijf. U betaalt alleen het verschil. Tot 5.000 kWh is de terugleververgoeding gelijk aan hetgeen u betaalt: het leveringstarief , de energiebelasting en de B.T.W. Boven de 5.000 kWh verschilt de vergoeding die u krijgt per energieleverancier. Als u dit wilt doen, is het raadzaam hier vooraf afspraken over te maken.

Systemen
Voor het opwekken van zonne-energie heeft u een schuin of plat dak nodig op het zuiden, westen of oosten. Voor de opbrengstberekening gaan wij uit van een schaduwvrije omgeving. We hebben verschillende pakketten voor u samengesteld. Zie hieronder voor ons aanbod.

schema2014

In deze berekening is gerekend met een gemiddeld electriciteitstarief van € 0,25 per kWh

Uitgangspunten
Maximale goothoogte zes meter, onze gootsteiger dient tegen het huis aangezet te kunnen worden. Er is een kabel van omvormer naar meterkast beschikbaar en er is een vrije groep in de meterkast aanwezig. De elektrische installatie is aangelegd conform NEN 1010. gebreken.

Mogelijk extra kosten
Indien u geen vrije groep in de meterkast heeft dient deze bijgemaakt te worden. Ook heeft u een kabel nodig van de omvormer(s) die zo dicht mogelijk bij de panelen dient te hangen en de meterkast. Graag informeren wij u over deze eventuele bijkomende kosten. Bogers Installatieburo is een erkend elektrotechnisch installateur.

Garanties
5 jaar productgarantie op omvormer (via ‘Benut je zon’ 10 jaar!)
10 jaar productgarantie op zonnepanelen
25 jaar vermogensgarantie 80%

Project ‘Benut je ZON’
Bogers Installatie is de partner van Sun & Wind energy uit Schaijk. Zij zijn na een Europese aanbesteding door 20 gemeenten uit West-Brabant gekozen als dé partij voor zonne-energie. Dit project ‘Benut je ZON’ zorgt ervoor dat de hele installatie 10 jaar gegarandeerd is. dit is uniek in de markt.

Warm aanbevolen door de Gemeente Roosendaal!
http://www.roosendaal.nl/Wonen_werken_en_leven/Milieu_natuur_en_energie

Lease
Als u gespreid wilt betalen is lease een aantrekkelijke optie. Het minimumbedrag hiervoor is  € 5.000,00. De kosten van de maandlast (annuïteit) vallen dan grotendeels weg tegen de maandelijkse besparing op energie, afhankelijk van de looptijd. Zie bijvoorbeeld de website van greenloans: http://www.greenloans.nl/

Zonnepanelen voor beschaduwde daken
Voor daken met schaduwvlakken zijn er nu zonnepanelen met micro-omvormers. Deze zorgen ervoor dat per zonnepaneel afzonderlijk de opbrengst doorgegeven wordt. Voordeel hiervan is dat de gemiddelde opbrengst hoger ligt dan bij traditionele systemen. Tevens wordt er twintig jaar garantie verstrekt op deze micro-omvormers. Zie voor publieke systemen: https://enlighten.enphaseenergy.com/public_systems

Optie kleur panelen
De door ons aangeboden panelen zijn donkerblauw van kleur. Het is ook mogelijk om een ander type paneel te kiezen met een bijna zwarte kleur. Deze panelen hebben een iets hogere kostprijs. Vraag naar het prijsverschil.

 

Roosendaal_zonnepanelen_02

Milieu
Bovenop de financiële besparingen spaart u tegelijkertijd het milieu. Door te kiezen voor zonnepanelen verlaagt u indirect de CO2-uitstoot en draagt bij aan een schonere wereld. Tevens zorgt een investering in duurzame energie voor een gunstiger energielabel van uw woning.

Tijdelijke BTW-verlaging op arbeidskosten (het woonakkoord)
Het kabinet heeft een breed akkoord  gesloten, het woonakkoord. Het btw-tarief op arbeidskosten bijwerk aan woningen wordt verlaagd. Vanaf 1 maart geldt een tijdelijke btw-verlaging van 21% naar 6% op arbeid voor het herstellen, verbouwen, renoveren, onderhouden en verbeteringen aanbrengen aan (delen van) woningen ouder dan twee jaar. Deze maatregel is begin dit jaar verlengd. Om het 6% tarief toe te passen op het arbeidsdeel moet het werk zijn afgerond voor 31 december 2014.
(bron: website Rijksoverheid en branche-organisatie Uneto-VNI)

Subsidieregeling gesloten
De subsidieregeling voor zonnepanelen is eind zomer 2013 gesloten.

zonnepanelen_teruggaafbtw

BTW-teruggave aanschaf zonnepanelen
Afgelopen jaar is door een uitspraak van het Europese Hof van Justitie en de opvolging door het Ministerie van Financiën het mogelijk geworden betaalde BTW terug te vorderen. Aangezien u, door de aanschaf van zonnepanelen, energie levert aan het energiebedrijf, kunt u ervoor kiezen om aangemerkt te worden als BTW-ondernemer. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om de door u betaalde BTW voor de aanschaf van zonnepanelen terug te vragen bij de Belastingdienst. Dit is een aanzienlijk bedrag.  U staat dan wel, meerdere jaren, te boek als BTW-ondernemer.

Adviesbureau Counting Business heeft zich verdiept in deze materie. Zij kunnen voor u de administratieve werkzaamheden verrichten die nodig zijn om de BTW terug te vragen. Tevens kunnen ze u aanmelden bij de belastingdienst, de aangifte doen en u begeleiden als ‘kleine ondernemer’. De kosten voor deze service bedragen € 150,00.

Duurzaamheidslening Gemeente Roosendaal
Voor inwoners van de Gemeente Roosendaal is het mogelijk om tegen een zeer gunstig tarief (1,5%en 2,1%) geld te lenen voor de aanschaf van zonnepanelen. Hierbij kan een bedrag geleend worden tussen de € 2.500,00 en € 25.000,00 voor een looptijd van 10 of 15 jaar. Vervroegd aflossen is te allen tijde boetevrij mogelijk.

Voor voorwaarden en  informatie zie: www.roosendaal.nl, Digitaal Loket, Duurzaamheidslening.

Nationale Energiebespaarlening van start
Vanaf januari 2014 is het voor particuliere woningbezitters mogelijk om tegen gunstige voorwaarden een Energiebespaarlening af te sluiten. Hierbij kan een bedrag geleend worden tot € 25.000,00 tegen een rente van 3,4 of 3,8%, al naar gelang de looptijd van de lening. Er kan gekozen worden uit een grote variatie van de maatregelen, waaronder zonnepanelen. De energiebespaarregeling is een initiatief van de Rijksoverheid
Voor voorwaarden en informatie www.ikinvesteerslim.nl

Nationale Hypotheekgarantie
Als u geld leent om zonnepanelen te financieren, kan de rente afgetrokken worden. U kunt daarbij gebruik maken van de Nationale Hypotheekgarantie, waarbij u tot € 8.000 meer kunt lenen dan volgens de normale leennormen is toegestaan. Het gaat immers om een energiebesparende maatregel van uw woning.

Meer informatie hierover vindt u op de site van de Nationale Hypotheek Garantie
www.nhg.nl

 

Complete installatie tot in de meterkast (erkend elektrotechnisch installateur)

Maak dus snel een afspraak met Bogers installatieburo.
Bel 0165 542 450 voor een afspraak of vul het contactformulier in.